Ingredienser
Lammstek
-
1 st lammstek (2,5 kg)
-
1 msk salt
-
2 tsk peppar
-
6 klyftor vitlök
-
1 kvist rosmarin
-
4 dl vatten
Tillbehör
-
6 st morötter
-
1 st rotselleri
-
2 st lökar
-
2 msk olivolja
-
Salt och peppar
Sky
-
6 dl sky
-
1 msk majsstärkelse
-
50 g smör
Instruktioner
Ta bort skanken på lammsteken så att den passar i airfryern.
Gnid in lammsteken med olivolja.
Gör små hål i köttet och stick in skalade vitlöksklyftor i hålen.
Krydda ordentligt med salt och peppar.
Stick in en termometer i köttet.
Ta ut gallret ur airfryern.
Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i airfryern.
Strö över olivolja, salt och peppar.
Stek lammsteken på 240 grader i 10 minuter tills den är gyllene.
Sänk värmen till 90 grader och stek vidare i 4-5 timmar tills den har en innertemperatur på ca. 70 grader.
Sila av skyn i en kastrull, koka upp och red med majsstärkelse.
Smaka av med smör, salt och peppar.