Orange chicken sandwich
Rankad 5.0 stjärnor av 1 användare
Typ
Lunch
Författare
Simen Vatne
Portioner
4
Tid
20 minuter
Tillagningstid
14 minuter
En saftig kycklingsandwich med spröd panerad kyckling, smakfull appelsinsås och färska grönsaker, perfekt för en snabb lunch.

Ingredienser
Kyckling
-
1 st kycklingfilé
-
1 st ägg
-
1 dl vetemjöl
-
1 dl panering
Sås
-
1.5 dl apelsinjuice
-
1 msk socker
-
1 tsk risvinäger
-
1 msk soya
-
1 msk ingefära
-
1 klyfta vitlök
-
1 kryddmått chiliflakes
-
1 tsk majsenamjöl
Fyllnad
-
0,5 st gurka
-
1 msk citronsaft
-
1 tsk honung
-
1 kryddmått chiliflakes
Bröd
-
1 st baguette
-
2 msk creme fraiche
Instruktioner
Knäck ägget i en bunke och vispa ihop det.
Ha vetemjölet i en annan bunke och panering i en annan.
Dela kycklingen på längden, så att den blir platt.
Krydda med salt och peppar före du vänder den i vetemjölet, sedan ägget, sist paneringen.
Stek på 190 grader i ca. 14 minuter, snurra efter halva tillagningstiden.
Dela baguetten i två delar och stek den lätt tillsammans med kycklingen de sista 4 minuterna.
Ha apelsinjuice, socker, risvinäger, soja, finhackad ingefära och vitlök, chiliflakes och maisena i ett kjärl, koka upp under omröring tills såsen tjocknar.
Vänd kycklingen i såsen.
Skär gurkan i strimlor och blanda med citronsaft, honung och chiliflakes.
Bred creme fraiche på båda baguetterna, skär kycklingen i bitar och sätt ihop sandwichen.
Vi rekommenderar också