Ingredienser
Botten
-
180 g smör
-
250 g socker
-
3 st ägg
-
300 g vetemjöl
-
2 tsk bakpulver
-
1 msk vaniljsocker
-
4 msk kakao
-
3 dl grädde
Fyllning
-
200 g smör
-
500 g florsocker
-
1 msk vaniljsocker
-
2 msk kakao
-
4 msk kaffe
-
10 plattor Kvikklunsj
Instruktioner
Vispa rumstempererat smör och socker tillsammans.
Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl mellan varje gång.
Sikta i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, växelvis med grädde, och blanda väl.
Häll smeten i en springform (22 cm) täckt med bakplåtspapper i botten.
Baka på 160 grader i 45-50 minuter. Låt svalna helt på galler.
Vispa samman rumstempererat smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och kaffe.
Dela tårtan i två lager och fördela krämen jämnt i mitten, på toppen och runt om.
Täck sidorna av tårtan med Kvikklunsj och dekorera med till exempel färska bär, choklad och macarons.
Tips
För att undvika att tårtan bränns under bakningen kan du täcka springformen med aluminiumfolie. Ta bort folien de sista 10 minuterna av bakningstiden.