Middag

Torsk med höstgrönsaker

Torsk med höstgrönsaker

4 personer / 45 minuter

 

600 g torskrygg

2 msk olivolja

Salt och peppar

 

4 gula betor

400 g potatis

4 schalottenlökar

2 msk olivolja

Salt och peppar

 

2 schalottenlökar

1 dl vitt vin

1 dl grädde

150 g smör

 

  • Skala och skär grönsakerna i klyftor. Blanda dem med olivolja, salt och peppar och lägg dem i airfryern.

  • Stek i 180 grader i 8 minuter.

  • Dela fisken i lika stora bitar, pensla med olivolja och krydda med salt och peppar.

  • Lägg fiskbitarna ovanpå grönsakerna i airfryern och stek vidare i 10 minuter.

  • Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med vitt vin. Koka ner till hälften och tillsätt grädde. Koka ner igen till hälften och sänk värmen.
  • Vispa ner kallt smör i tärningar, lite i taget, och rör om tills du får en lagom tjock smörsås.

            

             Servera torsken med grönsakerna och smörsåsen.