4 personer / 45 minuter
600 g torskrygg
2 msk olivolja
Salt och peppar
4 gula betor
400 g potatis
4 schalottenlökar
2 msk olivolja
Salt och peppar
2 schalottenlökar
1 dl vitt vin
1 dl grädde
150 g smör
-
Skala och skär grönsakerna i klyftor. Blanda dem med olivolja, salt och peppar och lägg dem i airfryern.
-
Stek i 180 grader i 8 minuter.
-
Dela fisken i lika stora bitar, pensla med olivolja och krydda med salt och peppar.
-
Lägg fiskbitarna ovanpå grönsakerna i airfryern och stek vidare i 10 minuter.
- Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med vitt vin. Koka ner till hälften och tillsätt grädde. Koka ner igen till hälften och sänk värmen.
- Vispa ner kallt smör i tärningar, lite i taget, och rör om tills du får en lagom tjock smörsås.
Servera torsken med grönsakerna och smörsåsen.