4 personer / 120 minuter
800 g lammstek, benfri
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
3 msk olivolja
400 g morötter
500 g kålrabbi
4 msk smör
0,5 dl grädde
Salt och peppar
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
4 dl viltfond
Salt och peppar
- Finhacka vitlök och rosmarin och blanda tillsammans med olivolja, salt och peppar till en marinad.
- Bind upp lammsteken med steksnöre och pensla med marinaden.
- Lägg köttet i airfryern och stek på 200 grader i 8 minuter tills det har fått en gyllene stekyta.
- Sänk temperaturen till 150 grader och stek vidare i cirka 1 timme tills innertemperaturen är 65 grader.
- Skala och skär grönsakerna i bitar, packa in dem väl i aluminiumfolie tillsammans med smör och ett par matskedar vatten.
- Låt grönsakerna bakas i airfryern tillsammans med köttet.
- När grönsakerna är mjuka, lägg dem i en skål tillsammans med grädden och mixa till en slät puré.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl, rör om ordentligt och bryn lätt.
- Tillsätt fonden, koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med stekt potatis och rårörda lingon.