Middag

Kycklingsallad

Kycklingsallad

4 personer / 30 minuter

 

 

600 g kycklinglårfilé

2 msk olivolja

salt och peppar

1 gurka

2 selleristjälkar

2 salladslökar

100 g blandad sallad

1 msk vitvinsvinäger

1 msk honung

2 msk olivolja

1 tsk dijonsenap

0,5 citron

salt och peppar

 

  • Gör en marinad genom att blanda olivolja, salt och peppar.
  • Skär kycklingen i medelstora bitar och blanda med marinaden. Låt gärna kycklingen stå och marinera i kylskåpet i ett par timmar eller över natten.
  • Stek kycklingbitarna i airfryern på 200 grader i 12 minuter.
  • Skär grönsakerna i bitar och blanda dem till en sallad.

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och blanda den med salladen.

Toppa salladen med kycklingbitarna och hackade tomater.