Middag

Kalkonfilé med rosenkål

Kalkonfilé med rosenkål

4 personer / 90 minuter

 

800 g kalkonfilé

2 msk olivolja

Salt och peppar

 

600 g brysselkål

200 g ärtor, frysta

2 msk olivolja

Salt och peppar

 

1,5 msk smör

1,5 msk vetemjöl

4 dl kycklingfond

Salt och peppar

 

  • Pensla kalkonfilén med olivolja och krydda ordentligt med salt och peppar.

  • Dela brysselkålen i halvor och blanda med ärtor, olivolja, salt och peppar.

  • Lägg över i airfryern och stek i 200 grader i 8 minuter tills den har fått en gyllene stekyta.

  • Sänk temperaturen till 180 grader, tillaga i ca 40 min till innertemperaturen är 68 grader.

  • När 15 minuter återstår, lägg grönsakerna i airfryern tillsammans med kalkonfilén.

  • Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl. Rör om ordentligt och låt det få en lätt brynt färg.
  • Tillsätt fonden, koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

             Servera gärna med stekta potatisar som du också kan laga i airfryern.