4 personer / 90 minuter
800 g kalkonfilé
2 msk olivolja
Salt och peppar
600 g brysselkål
200 g ärtor, frysta
2 msk olivolja
Salt och peppar
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
4 dl kycklingfond
Salt och peppar
-
Pensla kalkonfilén med olivolja och krydda ordentligt med salt och peppar.
-
Dela brysselkålen i halvor och blanda med ärtor, olivolja, salt och peppar.
-
Lägg över i airfryern och stek i 200 grader i 8 minuter tills den har fått en gyllene stekyta.
-
Sänk temperaturen till 180 grader, tillaga i ca 40 min till innertemperaturen är 68 grader.
-
När 15 minuter återstår, lägg grönsakerna i airfryern tillsammans med kalkonfilén.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl. Rör om ordentligt och låt det få en lätt brynt färg.
- Tillsätt fonden, koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med stekta potatisar som du också kan laga i airfryern.