9 stycken / 90 minuter
25 g jäst, färsk
3 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk socker
1 tsk salt
400 g vetemjöl
300 g fetaost
300 g spenat, fryst
300 g riven ost
nymald svartpeppar
- Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivolja och socker och låt stå i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen i 5–10 minuter, för hand eller med köksmaskin. Täck degen och låt jäsa i 1 timme.
- Kavla ut degen och strö över fetaost, fryst spenat, hälften av osten och nymald svartpeppar. Rulla ihop. Skär degen i 9 lika stora bitar och lägg dem i airfryern med bakplåtspapper under.
- Om din airfryer har jäsningsfunktion, använd den nu. Låt pizzabullarna jäsa i 30 minuter. Strö över resten av osten och grädda på 190 grader i ca 15 minuter.