Bakverk

Pizzabullar med feta

Pizzabullar med feta

9 stycken / 90 minuter

 

25 g jäst, färsk

3 dl vatten

3 msk olivolja

1 msk socker

1 tsk salt

400 g vetemjöl

 

300 g fetaost

300 g spenat, fryst

300 g riven ost

nymald svartpeppar

 

  • Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivolja och socker och låt stå i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen i 5–10 minuter, för hand eller med köksmaskin. Täck degen och låt jäsa i 1 timme.
  • Kavla ut degen och strö över fetaost, fryst spenat, hälften av osten och nymald svartpeppar. Rulla ihop. Skär degen i 9 lika stora bitar och lägg dem i airfryern med bakplåtspapper under.
  • Om din airfryer har jäsningsfunktion, använd den nu. Låt pizzabullarna jäsa i 30 minuter. Strö över resten av osten och grädda på 190 grader i ca 15 minuter.