Bakverk

Pizzabullar

Pizzabullar

9 stycken / 90 minuter

 

25 g jäst, färsk

3 dl vatten

3 msk olivolja

1 msk socker

1 tsk salt

400 g vetemjöl

 

300 g köttfärs

1 lök

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

300 g konserverade tomater

1 msk tomatpuré

salt och peppar

 

300 g riven ost

 

  • Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivolja och socker, och låt stå i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen i 5–10 minuter, för hand eller med köksmaskin. Täck degen och låt jäsa i 1 timme.
  • Hacka löken fint och stek den tillsammans med köttfärsen i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt finhackad vitlök, konserverade tomater och tomatpuré, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  • Kavla ut degen och bred ut såsen över den. Strö över hälften av osten och rulla ihop. Skär i 9 lika stora bitar och lägg dem i airfryern med bakplåtspapper under.
  • Om din airfryer har jäsningsfunktion, använd den nu. Låt pizzabullarna jäsa ytterligare 30 minuter. Strö över resten av osten och grädda på 190 grader i ca 15 minuter.