9 stycken / 90 minuter
25 g jäst, färsk
3 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk socker
1 tsk salt
400 g vetemjöl
300 g köttfärs
1 lök
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
300 g konserverade tomater
1 msk tomatpuré
salt och peppar
300 g riven ost
- Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivolja och socker, och låt stå i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen i 5–10 minuter, för hand eller med köksmaskin. Täck degen och låt jäsa i 1 timme.
- Hacka löken fint och stek den tillsammans med köttfärsen i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt finhackad vitlök, konserverade tomater och tomatpuré, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Kavla ut degen och bred ut såsen över den. Strö över hälften av osten och rulla ihop. Skär i 9 lika stora bitar och lägg dem i airfryern med bakplåtspapper under.
- Om din airfryer har jäsningsfunktion, använd den nu. Låt pizzabullarna jäsa ytterligare 30 minuter. Strö över resten av osten och grädda på 190 grader i ca 15 minuter.