Bakverk

Frallor

Frallor

9 stycken / 90 minuter

 

25 g jäst, färsk

3 dl vatten

3 msk olivolja

1 msk socker

250 g vetemjöl

100 g fullkornsvete, grovt

100 g havregryn

1 tsk salt

 

2 dl solrosfrön

 

  • Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivolja och socker, och låt stå i 10 minuter.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen i 5–10 minuter, för hand eller med köksmaskin.
  • Täck degen och låt jäsa i 1 timme. Dela degen i 9 lika stora bitar och forma dem till frallor. Pensla med vatten, rulla i solrosfrön och lägg dem i airfryern med bakplåtspapper under.
  • Om din airfryer har jäsningsfunktion, använd den nu. Låt frallorna jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda på 160 grader i 20 minuter, vänd frallorna och grädda ytterligare 10 minuter. Om airfryern har dubbla värmeelement behöver du inte vända frallorna, men lägg då till 5 minuter på gräddningstiden.