9 stycken / 90 minuter
25 g jäst, färsk
3 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk socker
250 g vetemjöl
100 g fullkornsvete, grovt
100 g havregryn
1 tsk salt
2 dl solrosfrön
- Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivolja och socker, och låt stå i 10 minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen i 5–10 minuter, för hand eller med köksmaskin.
- Täck degen och låt jäsa i 1 timme. Dela degen i 9 lika stora bitar och forma dem till frallor. Pensla med vatten, rulla i solrosfrön och lägg dem i airfryern med bakplåtspapper under.
- Om din airfryer har jäsningsfunktion, använd den nu. Låt frallorna jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda på 160 grader i 20 minuter, vänd frallorna och grädda ytterligare 10 minuter. Om airfryern har dubbla värmeelement behöver du inte vända frallorna, men lägg då till 5 minuter på gräddningstiden.