Bakverk

Eltefritt bröd

Eltefritt bröd

1 styck / 60 minuter

 

325 g vetemjöl spelt, siktat

125 g fullkornsspeltmjöl, fin

30 g pumpafrön

25 g havregryn

50 g linfrön

0,5 msk salt

0,5 paket torrjäst

5 dl vatten

30 g solrosfrön

 

  • Blanda alla ingredienser i en skål och rör väl. Täck skålen med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter.
  • Häll lite fullkornsvete på bänken och häll ut degen. Arbeta ihop degen och forma den till ett runt bröd. Lägg ett bakplåtspapper i airfryern och lägg i degen. Pensla degen lätt med vatten och strö över lite frön/kärnor.
  • Om din airfryer har jäsningsfunktion, använd den nu. Låt degen jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda på 160 grader i 40-50 minuter.