Stek med broccoli- och tomatgratäng

Stek med broccoli- och tomatgratäng recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry
Rating
mängd2 portioner
Steken
 2 st entrecote á 180 g st* (eller ryggbiff), rumstempererad
 Salt och peppar
 Ghee, smält smör
Gratängen
 1 broccolihuvud (ca 200 g)
 80 g cocktailtomater
 1 ägg
 2 dl creme fraiche
 1 vitlöksklyfta, pressad
 1 tsk timjan
 100 g riven ost
 0,25 tsk salt
 0,50 tsk svartpeppar
1

Lägg fram köttet i rumstemperatur.

2

Skär broccolin i små bitar, halvera tomaterna.

3

Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, vitlök och kryddor. Blanda i osten och grönsakerna.

4

Häll över blandningen i en liten ugnsform och tryck ner grönsakerna.

5

Ställ ner formen i Zone 1 och ställ in på 150°C i 20 min eller tills broccolin blivit mjuk.

6

Torka av steken med hushållspapper. Pensla med smält smör och krydda på båda sidor. Använd gärna en kött-termometer för bästa resultat*.

7

Lägg steken i Zone 2 och ställ in den på 200°C i 6 min eller tills steken uppnått önskvärd innertemperatur. Lyft ur stekarna från korgen och låt vila i minst 5 minuter innan servering.

Stek med broccoli- och tomatgratäng recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

8

Medium rare: 60–65°C
Medium: 65–70°C
Medium well done: 70°C
Well done: 75°C

** För bästa resultat på köttet rekommenderas en något tjockare köttbit så att köttet hinner få en fin yta utan att bli överstekt.

Ingredienser

Steken
 2 st entrecote á 180 g st* (eller ryggbiff), rumstempererad
 Salt och peppar
 Ghee, smält smör
Gratängen
 1 broccolihuvud (ca 200 g)
 80 g cocktailtomater
 1 ägg
 2 dl creme fraiche
 1 vitlöksklyfta, pressad
 1 tsk timjan
 100 g riven ost
 0,25 tsk salt
 0,50 tsk svartpeppar

Instruktioner

1

Lägg fram köttet i rumstemperatur.

2

Skär broccolin i små bitar, halvera tomaterna.

3

Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, vitlök och kryddor. Blanda i osten och grönsakerna.

4

Häll över blandningen i en liten ugnsform och tryck ner grönsakerna.

5

Ställ ner formen i Zone 1 och ställ in på 150°C i 20 min eller tills broccolin blivit mjuk.

6

Torka av steken med hushållspapper. Pensla med smält smör och krydda på båda sidor. Använd gärna en kött-termometer för bästa resultat*.

7

Lägg steken i Zone 2 och ställ in den på 200°C i 6 min eller tills steken uppnått önskvärd innertemperatur. Lyft ur stekarna från korgen och låt vila i minst 5 minuter innan servering.

Stek med broccoli- och tomatgratäng recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

8

Medium rare: 60–65°C
Medium: 65–70°C
Medium well done: 70°C
Well done: 75°C

** För bästa resultat på köttet rekommenderas en något tjockare köttbit så att köttet hinner få en fin yta utan att bli överstekt.

Notes

Stek med broccoli- och tomatgratäng
This entry was posted in . Bookmark the permalink.