Pork Tenderloin + Brussel Sprouts

Rating
mängd4 portioner
Fläskfilé
 600 g Fläskfilé, 2,5 centimeter tjock
 enligt tycke och smak salt
 enligt tycke och smak peppar
 2 kvistar färsk rosmarin
 2 msk Dijonsenap
 2 msk olivolja
 2 msk honung
 2 msk citronsaft
Brysselkål
 500 ml brysselkål
 2 msk olivolja
 salt enligt tycke och smak
 peppar enligt tycke och smak
 2 msk balsamvinäger
1

Torka av fläskfilén med hushållspapper.

2

Blanda salt, peppar, rosmarin, dijonsenap, olivolja, honung och citronsaft i en skål till en marinad.

3

Pensla marinaden över fläskfilén och se till att den täcks jämnt. Låt marinera i minst 10 minuter i rumstemperatur, eller över natten i kylen för extra god smak.

4

Placera den marinerade fläskfilén i zon 1 på Air Fryer.

5

Välj zon 1 och friteringsfunktionen och ställ sedan in temperaturen på 200°C och tiden på 12-16 minuter, beroende på önskad nivå.

6

Dela brysselkålen i halvor på längden och ta bort eventuella dåliga blad.

7

Lägg brysselkålen i en skål och tillsätt olivolja, salt och peppar.

8

Placera den kryddade brysselkålen i zon 2 i airfryern.

9

Välj zon 2 och grillfunktionen och ställ sedan in temperaturen på 240°C och tiden på 6 minuter.

10

Välj Synkronisera för att se till att båda korgarna är klara samtidigt.

11

Tryck på Start/Paus för att påbörja tillagningen.

12

När både fläskfilén och brysselkålen är klara tar du bort dem från airfryer-korgarna.

13

Låt fläskfilén vila i några minuter innan den skivas.

14

Blanda den kokta brysselkålen med balsamvinäger.

15

Servera den skivade fläskfilén med brysselkålen.

Ingredienser

Fläskfilé
 600 g Fläskfilé, 2,5 centimeter tjock
 enligt tycke och smak salt
 enligt tycke och smak peppar
 2 kvistar färsk rosmarin
 2 msk Dijonsenap
 2 msk olivolja
 2 msk honung
 2 msk citronsaft
Brysselkål
 500 ml brysselkål
 2 msk olivolja
 salt enligt tycke och smak
 peppar enligt tycke och smak
 2 msk balsamvinäger

Instruktioner

1

Torka av fläskfilén med hushållspapper.

2

Blanda salt, peppar, rosmarin, dijonsenap, olivolja, honung och citronsaft i en skål till en marinad.

3

Pensla marinaden över fläskfilén och se till att den täcks jämnt. Låt marinera i minst 10 minuter i rumstemperatur, eller över natten i kylen för extra god smak.

4

Placera den marinerade fläskfilén i zon 1 på Air Fryer.

5

Välj zon 1 och friteringsfunktionen och ställ sedan in temperaturen på 200°C och tiden på 12-16 minuter, beroende på önskad nivå.

6

Dela brysselkålen i halvor på längden och ta bort eventuella dåliga blad.

7

Lägg brysselkålen i en skål och tillsätt olivolja, salt och peppar.

8

Placera den kryddade brysselkålen i zon 2 i airfryern.

9

Välj zon 2 och grillfunktionen och ställ sedan in temperaturen på 240°C och tiden på 6 minuter.

10

Välj Synkronisera för att se till att båda korgarna är klara samtidigt.

11

Tryck på Start/Paus för att påbörja tillagningen.

12

När både fläskfilén och brysselkålen är klara tar du bort dem från airfryer-korgarna.

13

Låt fläskfilén vila i några minuter innan den skivas.

14

Blanda den kokta brysselkålen med balsamvinäger.

15

Servera den skivade fläskfilén med brysselkålen.

Notes

Pork Tenderloin + Brussel Sprouts
This entry was posted in . Bookmark the permalink.