Pork Tacos

Rating
mängd2 portioner
Fläskkarré
 500 g skivad fläskkarré, 1 cm tjocka
 2 msk chipotlepasta
 1 tsk spiskummin
 1 citron citronsaft
 1 apelsin apelsinjuice
 1 tsk salt
 ½ tsk peppar
 1 tsk rökt paprikapulver
Salsa på grillad majs
 2 sockermajskolvar
 2 msk olivolja
 1 tomat
 1 rödlök
 120 ml koriander
 1 citron citronsaft
 1 färsk chili
Avokadomayo
 2 avokado
 1 olivolja
 120 ml majonnäs
 enligt tycke och smak salt
 enligt tycke och smak peppar
 1 citron citronsaft
Tacos med fläskkött
 Grillad fläskkarré
 salsa av grillad majs
 avokadomayo
 tortillabröd
1

Blanda fläskkarré, chipotlepasta, spiskummin, citronsaft, apelsinjuice, salt, peppar och rökt paprikapulver i en skål. Blanda väl så att köttet täcks jämnt. Låt marinera i minst 30 minuter, eller över natten för bättre smak.

2

Välj zon 1 och grillfunktionen, ställ in temperaturen på 240°C och tiden på 5 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma.

3

Grilla de marinerade karréskivorna i ca 5 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Ta ut dem ur lufttorkaren och låt dem vila i några minuter innan du skivar dem.

4

Pensla majsen med olivolja och grilla den i 240°C tills den är förkolnad på alla sidor. Låt majsen svalna något och ta sedan bort kärnorna från kolvarna med en kniv.

5

Blanda de grillade majskärnorna, hackad tomat, hackad rödlök, hackad koriander, hackad färsk chili och citronsaft i en skål. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

6

Mosa avokadorna i en separat skål.

7

Tillsätt majonnäs, olivolja, citronsaft, salt och peppar. Blanda tills allt är väl blandat och krämigt.

8

Värm tortillabröden i en torr stekpanna tills de är varma och lätt rostade.

9

Fördela en sked avokadomayo på varje tortilla.

10

Toppa med skivor av den grillade fläskkarrén.

11

Lägg majssalsan över köttet.

12

Servera tacosen omedelbart, med extra salsa och avokadomayo vid sidan om så önskas.

Ingredienser

Fläskkarré
 500 g skivad fläskkarré, 1 cm tjocka
 2 msk chipotlepasta
 1 tsk spiskummin
 1 citron citronsaft
 1 apelsin apelsinjuice
 1 tsk salt
 ½ tsk peppar
 1 tsk rökt paprikapulver
Salsa på grillad majs
 2 sockermajskolvar
 2 msk olivolja
 1 tomat
 1 rödlök
 120 ml koriander
 1 citron citronsaft
 1 färsk chili
Avokadomayo
 2 avokado
 1 olivolja
 120 ml majonnäs
 enligt tycke och smak salt
 enligt tycke och smak peppar
 1 citron citronsaft
Tacos med fläskkött
 Grillad fläskkarré
 salsa av grillad majs
 avokadomayo
 tortillabröd

Instruktioner

1

Blanda fläskkarré, chipotlepasta, spiskummin, citronsaft, apelsinjuice, salt, peppar och rökt paprikapulver i en skål. Blanda väl så att köttet täcks jämnt. Låt marinera i minst 30 minuter, eller över natten för bättre smak.

2

Välj zon 1 och grillfunktionen, ställ in temperaturen på 240°C och tiden på 5 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma.

3

Grilla de marinerade karréskivorna i ca 5 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Ta ut dem ur lufttorkaren och låt dem vila i några minuter innan du skivar dem.

4

Pensla majsen med olivolja och grilla den i 240°C tills den är förkolnad på alla sidor. Låt majsen svalna något och ta sedan bort kärnorna från kolvarna med en kniv.

5

Blanda de grillade majskärnorna, hackad tomat, hackad rödlök, hackad koriander, hackad färsk chili och citronsaft i en skål. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

6

Mosa avokadorna i en separat skål.

7

Tillsätt majonnäs, olivolja, citronsaft, salt och peppar. Blanda tills allt är väl blandat och krämigt.

8

Värm tortillabröden i en torr stekpanna tills de är varma och lätt rostade.

9

Fördela en sked avokadomayo på varje tortilla.

10

Toppa med skivor av den grillade fläskkarrén.

11

Lägg majssalsan över köttet.

12

Servera tacosen omedelbart, med extra salsa och avokadomayo vid sidan om så önskas.

Notes

Pork Tacos
This entry was posted in . Bookmark the permalink.