Köttfärslimpa med bacon

Köttfärslimpa med bacon, hasselbackpotatis og gräddsås airfryer recept gjort i nyhet Cosori Dual Blaze TwinFry
Rating
mängd3 portioner
Köttfärslimpan
 1 st liten gul lök, finhackad
 500 g valfri köttfärs
 1 st ägg
 0,75 tsk salt
 0,50 tsk nymalen svartpeppar
 0,50 msk sojasås (valfritt)
 1 msk majonnäs (valfritt)
 1 tsk dijonsenap (valfritt)
 1 tsk rosmarin (valfritt)
 1 tsk timjan (valfritt)
 0,50 pkt (ca 55 g) valfri bacon
Hasselbackspotatis
 500 g nypotatis (eller små fasta potatisar)
 smör
 salt och peppar
 ströbröd (valfritt)
Gräddsås
 2,50 dl grädde
 1 msk sojasås
 köttsaften från limpan
 Salt och svartpeppar, efter smak
Serveringsförslag
 Broccoli eller haricots verts
 Sallad
1

Hacka löken. Blanda samman med köttfärsen och de övriga ingredienserna i en bunke.

2

Forma köttfärsblandningen till en limpa. Ca 10 x 17 cm. Lägg baconet, helst ”flätat”, ovanpå och krydda med nymald svartpeppar.

3

Lägg in köttfärslimpan i Zone 1 på 175°C i 30 min. Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Låt annars stå en stund till. Innertemperaturen bör uppnå 70°C.

4

Tvätta eller skala potatisarna. Skär skåror i dem. Lägg dem i Zone 2. Salta, peppra och lägg en hyvlad smörbit på varje och toppa eventuellt med ströbröd. Ställ in Zone 2 på 180°C i 20 min. Testa med provsticka om potatisarna är mjuka. Om inte fortsätt tillaga i 5 min åt gången.

Köttfärslimpa med bacon, hasselbackpotatis og gräddsås airfryer recept gjort i nyhet Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

5

Hetta upp en kastrull med ingredienserna till såsen. Låt småputtra tills såsen blivit lite tjockare i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Köttfärslimpan
 1 st liten gul lök, finhackad
 500 g valfri köttfärs
 1 st ägg
 0,75 tsk salt
 0,50 tsk nymalen svartpeppar
 0,50 msk sojasås (valfritt)
 1 msk majonnäs (valfritt)
 1 tsk dijonsenap (valfritt)
 1 tsk rosmarin (valfritt)
 1 tsk timjan (valfritt)
 0,50 pkt (ca 55 g) valfri bacon
Hasselbackspotatis
 500 g nypotatis (eller små fasta potatisar)
 smör
 salt och peppar
 ströbröd (valfritt)
Gräddsås
 2,50 dl grädde
 1 msk sojasås
 köttsaften från limpan
 Salt och svartpeppar, efter smak
Serveringsförslag
 Broccoli eller haricots verts
 Sallad

Instruktioner

1

Hacka löken. Blanda samman med köttfärsen och de övriga ingredienserna i en bunke.

2

Forma köttfärsblandningen till en limpa. Ca 10 x 17 cm. Lägg baconet, helst ”flätat”, ovanpå och krydda med nymald svartpeppar.

3

Lägg in köttfärslimpan i Zone 1 på 175°C i 30 min. Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Låt annars stå en stund till. Innertemperaturen bör uppnå 70°C.

4

Tvätta eller skala potatisarna. Skär skåror i dem. Lägg dem i Zone 2. Salta, peppra och lägg en hyvlad smörbit på varje och toppa eventuellt med ströbröd. Ställ in Zone 2 på 180°C i 20 min. Testa med provsticka om potatisarna är mjuka. Om inte fortsätt tillaga i 5 min åt gången.

Köttfärslimpa med bacon, hasselbackpotatis og gräddsås airfryer recept gjort i nyhet Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

5

Hetta upp en kastrull med ingredienserna till såsen. Låt småputtra tills såsen blivit lite tjockare i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.

Notes

Köttfärslimpa med bacon
This entry was posted in . Bookmark the permalink.