Carrot Cake

Rating
mängd6 portioner
Morotskaka
 oljespray
 200 g mjöl
 200 g socker
 100 g neutral olja
 1 tsk bakpulver
 ½ tsk salt
 250 g morötter
 3 ägg
 1 tsk vaniljextrakt
Chokladglasyr
 50 g slickepott
 100 mjölk 3% fetthalt
 50 g mörk choklad
 1 nypa strösocker
 50 g salt
 smör
1

Välj Grandzone och bakningsfunktionen, ställ in temperaturen på 160°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma

2

Spraya insidan av formen med olja och strö över mjöl. Skaka brickan för att få bort överflödigt mjöl.

3

Skala morötterna och skär dem i små bitar

4

Mixa morötter, ägg, olja, vaniljextrakt och socker med en blender tills det är jämnt

5

Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och bakpulver. Vänd ner den blandade pastan med en spatel tills den är helt blandad. Du ska ha en slät och blank deg utan mjölklumpar.

6

Häll blandningen i den förberedda formen

7

Grädda degen 35-40 minuter. Kontrollera kakan med 5 minuters mellanrum från cirka 25 till 30 minuter genom att testa den med ett spett (kakan ska kunna stickas i och spettet dras ut rent) eftersom tiden kan variera beroende på formen.

8

Låt kakan svalna i formen i 10 minuter och ta sedan upp den på ett galler.

9

Hacka chokladen i små bitar.

10

Smält smöret i en kastrull på låg värme.

11

Tillsätt den hackade chokladen i det smälta smöret i pannan och rör om
tills chokladen är helt smält och blandningen är jämn."

12

Blanda ner strösockret i choklad- och smörblandningen och rör om tills sockret är helt upplöst.

13

Häll gradvis i mjölken ner i blandningen under konstant omrörning tills frostingen blir jämn och glansig.

14

Ta bort kastrullen från värmen och låt frostingen svalna i 10 minuter.

15

Bred ut frostingen över morotskakan och servera.

Ingredienser

Morotskaka
 oljespray
 200 g mjöl
 200 g socker
 100 g neutral olja
 1 tsk bakpulver
 ½ tsk salt
 250 g morötter
 3 ägg
 1 tsk vaniljextrakt
Chokladglasyr
 50 g slickepott
 100 mjölk 3% fetthalt
 50 g mörk choklad
 1 nypa strösocker
 50 g salt
 smör

Instruktioner

1

Välj Grandzone och bakningsfunktionen, ställ in temperaturen på 160°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma

2

Spraya insidan av formen med olja och strö över mjöl. Skaka brickan för att få bort överflödigt mjöl.

3

Skala morötterna och skär dem i små bitar

4

Mixa morötter, ägg, olja, vaniljextrakt och socker med en blender tills det är jämnt

5

Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och bakpulver. Vänd ner den blandade pastan med en spatel tills den är helt blandad. Du ska ha en slät och blank deg utan mjölklumpar.

6

Häll blandningen i den förberedda formen

7

Grädda degen 35-40 minuter. Kontrollera kakan med 5 minuters mellanrum från cirka 25 till 30 minuter genom att testa den med ett spett (kakan ska kunna stickas i och spettet dras ut rent) eftersom tiden kan variera beroende på formen.

8

Låt kakan svalna i formen i 10 minuter och ta sedan upp den på ett galler.

9

Hacka chokladen i små bitar.

10

Smält smöret i en kastrull på låg värme.

11

Tillsätt den hackade chokladen i det smälta smöret i pannan och rör om
tills chokladen är helt smält och blandningen är jämn."

12

Blanda ner strösockret i choklad- och smörblandningen och rör om tills sockret är helt upplöst.

13

Häll gradvis i mjölken ner i blandningen under konstant omrörning tills frostingen blir jämn och glansig.

14

Ta bort kastrullen från värmen och låt frostingen svalna i 10 minuter.

15

Bred ut frostingen över morotskakan och servera.

Notes

Carrot Cake
This entry was posted in . Bookmark the permalink.