Apple Pie

Rating
mängd4 portioner
Äpplefyllning
 46 äpplen, tunt skivade
 200 g farinsocker
 4 g malen kanel
 2 g malen muskotnöt
 4 g salt
 1 citron citronsaft
 1 msk majsstärkelse
 2 msk vatten
Äppelpaj
 375 g smördeg
 400 ml äppelfyllning
 1 Ägg
 1 msk mjölk, 3% fetthalt
 4 msk socker
 2 msk kanel
 1 tsk muskotnöt
 4 msk mjöl
1

Blanda de tunt skivade äpplena med sockret i en skål. Låt blandningen dra i ca 10 minuter så att sockret kan dra ut saften ur äpplena.

2

Lägg äppelblandningen i en kastrull och ställ den på låg värme.

3

Rör i kanel och muskotnöt och värm försiktigt i ca 5 minuter tills sockret har lösts upp och äpplena är lite mjuka.

4

Blanda maizena och en matsked vatten i en skål och rör om till en jämn smet.

5

Häll långsamt majsstärkelsesmeten i kastrullen med äppelblandningen under omrörning i cirka 1 till 2 minuter tills blandningen tjocknar något.

6

Ta bort pannan från värmen och låt äppelfyllningen svalna innan du använder den för att fylla smördegen.

7

Välj Grandzone och bakningsfunktionen på airfryern. Ställ in temperaturen på 190°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma.

8

Kavla ut den förberedda smördegen på en lätt mjölad yta till ca 3 mm tjocklek. En kavel kan användas här.

9

Blanda ägg och 1 msk mjölk till en äggstanning.

10

Skär den utkavlade smördegen med en kniv eller pizzaskärare i 10 x 10 centimeter stora rutor.

11

Lägg en sked av den färdiga äppelfyllningen på ena halvan av varje tårtbit och lämna en kant på 0,5 cm runt kanterna.

12

Pensla äggstanningen längs kanterna, vik varje kvadrat till en trekantig tårta och använd en gaffel för att pressa ihop kanterna på tårtorna så att de stängs. Detta förhindrar att fyllningen läcker ut under gräddningen.

13

Gör 2 snitt på ovansidan av varje paj med en vass kniv. Detta hjälper ångan att komma ut under gräddningen.

14

Blanda socker och kryddor i en liten skål.

15

Pensla pajerna med äggstanning och strö generöst med socker över pajerna.

16

Placera de beredda äppelpajerna i den förvärmda luftfryskorgen i ett enda lager och se till att de inte rör varandra.

17

Baka äppelpajerna.

18

Välj Grandzone och bakningsfunktionen, ställ in temperaturen på 190°C och tiden på 12 minuter och tryck på Start/Paus. Baka pajerna tills de är gyllenbruna och krispiga.

19

När äppelpajerna är klara, ta ut dem ur airfryern och låt dem svalna före servering.

20

Strö florsocker över pajerna före servering eller servera med en kula vaniljglass för en utsökt dessert!

Ingredienser

Äpplefyllning
 46 äpplen, tunt skivade
 200 g farinsocker
 4 g malen kanel
 2 g malen muskotnöt
 4 g salt
 1 citron citronsaft
 1 msk majsstärkelse
 2 msk vatten
Äppelpaj
 375 g smördeg
 400 ml äppelfyllning
 1 Ägg
 1 msk mjölk, 3% fetthalt
 4 msk socker
 2 msk kanel
 1 tsk muskotnöt
 4 msk mjöl

Instruktioner

1

Blanda de tunt skivade äpplena med sockret i en skål. Låt blandningen dra i ca 10 minuter så att sockret kan dra ut saften ur äpplena.

2

Lägg äppelblandningen i en kastrull och ställ den på låg värme.

3

Rör i kanel och muskotnöt och värm försiktigt i ca 5 minuter tills sockret har lösts upp och äpplena är lite mjuka.

4

Blanda maizena och en matsked vatten i en skål och rör om till en jämn smet.

5

Häll långsamt majsstärkelsesmeten i kastrullen med äppelblandningen under omrörning i cirka 1 till 2 minuter tills blandningen tjocknar något.

6

Ta bort pannan från värmen och låt äppelfyllningen svalna innan du använder den för att fylla smördegen.

7

Välj Grandzone och bakningsfunktionen på airfryern. Ställ in temperaturen på 190°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma.

8

Kavla ut den förberedda smördegen på en lätt mjölad yta till ca 3 mm tjocklek. En kavel kan användas här.

9

Blanda ägg och 1 msk mjölk till en äggstanning.

10

Skär den utkavlade smördegen med en kniv eller pizzaskärare i 10 x 10 centimeter stora rutor.

11

Lägg en sked av den färdiga äppelfyllningen på ena halvan av varje tårtbit och lämna en kant på 0,5 cm runt kanterna.

12

Pensla äggstanningen längs kanterna, vik varje kvadrat till en trekantig tårta och använd en gaffel för att pressa ihop kanterna på tårtorna så att de stängs. Detta förhindrar att fyllningen läcker ut under gräddningen.

13

Gör 2 snitt på ovansidan av varje paj med en vass kniv. Detta hjälper ångan att komma ut under gräddningen.

14

Blanda socker och kryddor i en liten skål.

15

Pensla pajerna med äggstanning och strö generöst med socker över pajerna.

16

Placera de beredda äppelpajerna i den förvärmda luftfryskorgen i ett enda lager och se till att de inte rör varandra.

17

Baka äppelpajerna.

18

Välj Grandzone och bakningsfunktionen, ställ in temperaturen på 190°C och tiden på 12 minuter och tryck på Start/Paus. Baka pajerna tills de är gyllenbruna och krispiga.

19

När äppelpajerna är klara, ta ut dem ur airfryern och låt dem svalna före servering.

20

Strö florsocker över pajerna före servering eller servera med en kula vaniljglass för en utsökt dessert!

Notes

Apple Pie
This entry was posted in . Bookmark the permalink.