Roast Beef Dinner

Rating
mängd3 portioner
Rostbiff
 1 kg Rostbiff av nötkött
 enligt tycke och smak salt
 enligt tycke och smak peppar
Rostad potatis
 500 g potatis
 4 tsk smör
 1 msk salt
 ½ tsk peppar
Skysås
 1 msk smör
 1 msk mjöl
 250 g köttfond
1

Förvärm zon 1 på Air Fryer i grill-läge. Detta säkerställer att grillen är redo att tillaga nötköttet.

2

Torka köttet med pappershanddukar för att avlägsna överflödig fukt.

3

Krydda köttet generöst med olja, salt och peppar. Gnid in kryddorna jämnt över hela köttets yta.

4

Lägg det kryddade nötköttet i zon 1.

5

Bryn köttet på varje sida i ca 5 minuter eller tills det bildas en gyllenbrun yta. Detta hjälper till att stänga in safterna och ger smak.

6

Ta ut det tillagade köttet ur fritösen och linda försiktigt in den i aluminiumfolie för att behålla fukten.

7

Placera det folieinpackade nötköttet tillbaka i airfryern.

8

Välj tillagningsläge för zon 1, ställ in temperaturen på 160°C och tiden på 60 minuter och tryck på Start/Paus.

9

Tillaga köttet i ca 1 timme eller tills den når önskad temperatur. Använd en köttermometer för att kontrollera om innertemperaturen är den du föredrar.

10

Skala potatisen och skölj den under kallt vatten för att få bort eventuell smuts.

11

Skär potatisen i fjärdedelar och se till att de är ungefär lika stora för jämn tillagning.

12

Fyll en stor kastrull med vatten och tillsätt rikligt med salt.

13

Koka upp vattnet på hög värme och lägg försiktigt i potatisen i fyra delar.

14

Koka potatisen ca 10 minuter eller tills den är precis mjuk när den sticks med en gaffel.

15

Häll av vattnet från den kokta potatisen och lägg tillbaka den i den tomma grytan.

16

Täck pannan med ett lock och låt potatisen ånga i ytterligare 5 till 10 minuter. Detta hjälper till att ta bort överflödig fukt, vilket resulterar i krispigare rostade potatisar.

17

När potatisen är ångkokt, tillsätt smör, salt, peppar och färsk rosmarin. Vänd försiktigt så att potatisen täcks jämnt av kryddorna.

18

Fördela de kryddade potatisarna i ett lager i airfryer-korgen.

19

Välj tillagningsläge för zon 2, ställ in temperaturen på 200°C och tiden på 25 minuter, välj Sync och tryck sedan på Start/Paus.

20

Stek potatisen tills den är gyllenbrun och krispig på utsidan och mör på insidan.

21

Smält smöret i en kastrull på medelhög värme tills det är helt smält och börjar bubbla något.

22

När smöret har smält, strö över mjölet i ett jämnt lager.

23

Rör hela tiden med en visp eller träsked så att mjölet och smöret blandas och bildar en slät massa som kallas roux.

24

Fortsätt att koka rouxen under konstant omrörning i 2 till 3 minuter. Detta hjälper till att ta bort den råa smaken av mjölet och säkerställer att såsen inte smakar "mjölig".

25

Häll långsamt i köttbuljongen i pannan och vispa hela tiden för att förhindra att klumpar bildas.

26

Tillsätt gradvis all köttbuljong under vispning tills blandningen är slät och väl blandad.

27

Låt blandningen sjuda försiktigt på medelhög värme under omrörning ibland.
Låt såsen sjuda i 5 till 10 minuter eller tills den når önskad tjocklek. Såsen kommer att fortsätta att tjockna när den sjuder.

28

Smaka av såsen och krydda med salt och peppar efter smak. Justera med kryddor efter behov.
När såsen har fått önskad konsistens och är välkryddad, ta bort den från värmen.

29

Servera såsen varm med rostbiff och potatis.

Ingredienser

Rostbiff
 1 kg Rostbiff av nötkött
 enligt tycke och smak salt
 enligt tycke och smak peppar
Rostad potatis
 500 g potatis
 4 tsk smör
 1 msk salt
 ½ tsk peppar
Skysås
 1 msk smör
 1 msk mjöl
 250 g köttfond

Instruktioner

1

Förvärm zon 1 på Air Fryer i grill-läge. Detta säkerställer att grillen är redo att tillaga nötköttet.

2

Torka köttet med pappershanddukar för att avlägsna överflödig fukt.

3

Krydda köttet generöst med olja, salt och peppar. Gnid in kryddorna jämnt över hela köttets yta.

4

Lägg det kryddade nötköttet i zon 1.

5

Bryn köttet på varje sida i ca 5 minuter eller tills det bildas en gyllenbrun yta. Detta hjälper till att stänga in safterna och ger smak.

6

Ta ut det tillagade köttet ur fritösen och linda försiktigt in den i aluminiumfolie för att behålla fukten.

7

Placera det folieinpackade nötköttet tillbaka i airfryern.

8

Välj tillagningsläge för zon 1, ställ in temperaturen på 160°C och tiden på 60 minuter och tryck på Start/Paus.

9

Tillaga köttet i ca 1 timme eller tills den når önskad temperatur. Använd en köttermometer för att kontrollera om innertemperaturen är den du föredrar.

10

Skala potatisen och skölj den under kallt vatten för att få bort eventuell smuts.

11

Skär potatisen i fjärdedelar och se till att de är ungefär lika stora för jämn tillagning.

12

Fyll en stor kastrull med vatten och tillsätt rikligt med salt.

13

Koka upp vattnet på hög värme och lägg försiktigt i potatisen i fyra delar.

14

Koka potatisen ca 10 minuter eller tills den är precis mjuk när den sticks med en gaffel.

15

Häll av vattnet från den kokta potatisen och lägg tillbaka den i den tomma grytan.

16

Täck pannan med ett lock och låt potatisen ånga i ytterligare 5 till 10 minuter. Detta hjälper till att ta bort överflödig fukt, vilket resulterar i krispigare rostade potatisar.

17

När potatisen är ångkokt, tillsätt smör, salt, peppar och färsk rosmarin. Vänd försiktigt så att potatisen täcks jämnt av kryddorna.

18

Fördela de kryddade potatisarna i ett lager i airfryer-korgen.

19

Välj tillagningsläge för zon 2, ställ in temperaturen på 200°C och tiden på 25 minuter, välj Sync och tryck sedan på Start/Paus.

20

Stek potatisen tills den är gyllenbrun och krispig på utsidan och mör på insidan.

21

Smält smöret i en kastrull på medelhög värme tills det är helt smält och börjar bubbla något.

22

När smöret har smält, strö över mjölet i ett jämnt lager.

23

Rör hela tiden med en visp eller träsked så att mjölet och smöret blandas och bildar en slät massa som kallas roux.

24

Fortsätt att koka rouxen under konstant omrörning i 2 till 3 minuter. Detta hjälper till att ta bort den råa smaken av mjölet och säkerställer att såsen inte smakar "mjölig".

25

Häll långsamt i köttbuljongen i pannan och vispa hela tiden för att förhindra att klumpar bildas.

26

Tillsätt gradvis all köttbuljong under vispning tills blandningen är slät och väl blandad.

27

Låt blandningen sjuda försiktigt på medelhög värme under omrörning ibland.
Låt såsen sjuda i 5 till 10 minuter eller tills den når önskad tjocklek. Såsen kommer att fortsätta att tjockna när den sjuder.

28

Smaka av såsen och krydda med salt och peppar efter smak. Justera med kryddor efter behov.
När såsen har fått önskad konsistens och är välkryddad, ta bort den från värmen.

29

Servera såsen varm med rostbiff och potatis.

Notes

Roast Beef Dinner
This entry was posted in . Bookmark the permalink.