Shredded Beef and Soft Buns

Rating
mängd4 portioner
Strimlat nötkött
 1 kg rostbiff av nöt
 2 msk senap
 1 tsk salt
 1 tsk peppar
 1 tsk paprikapulver
 1 purjolök
 1 silverlök
 1 tomat
 3 klyftor vitlök
 3 kvistar färsk timjan
Fralla, rundstycke
 500 g mjöl
 1 msk socker
 1 tsk salt
 2 ¼ tsk jäst
 2 ägg
 2 msk smält smör
 250 ml vatten
Picklad rödlök
 2 rödlök
 250 ml vatten
 250 ml vinäger (vit eller äppelcider)
 2 tsk salt
 2 msk socker
 enligt tycke och smak hela kryddor (t.ex. pepparkorn, senapsfrön, korianderfrön m.m.)
 majonnäs
1

Torka köttet med hushållspapper för att avlägsna överflödig fukt.

2

Täck köttbiten med senap och se till att den är jämnt täckt.

3

Blanda salt, peppar och paprika i en liten skål. Gnid in denna blandning över hela köttbiten.

4

Lägg den hackade purjolöken, vitlöken, tomaten, den hackade vitlöken och färsk timjan på en bricka och lägg biffen ovanpå.

5

Slå in brickan tätt med aluminiumfolie.

6

Sätt in brickan i airfryerkorgen utan skiljevägg.

7

Välj funktionen Grandzone och Roast, ställ in temperaturen på 160 grader och tiden på 3 timmar och 30 minuter och tryck på Start/Paus.

8

Blanda mjöl, socker, salt och jäst i en stor skål.

9

Tillsätt ägg, smält smör och vatten och blanda tills en klibbig deg bildas.

10

Använd den knådfria tekniken med att sträcka och vika var 20 minut till en timme tills degen blir smidig och elastisk.

11

Låt degen jäsa medan biffen långsamt steks. Degen bör fördubblas i storlek.

12

Blanda vatten, vinäger, salt, socker och hela kryddor i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning tills saltet och sockret har lösts upp.

13

Lägg de tunna skivorna av rödlök i en ren behållare.

14

Häll den heta saltlaken över lökarna och se till att de är helt nedsänkta.

15

Låt de picklade lökarna svalna till rumstemperatur, täck sedan över och kyl i minst ett par timmar före servering.

16

När köttet är klart tar du ut den ur airfryern och låter den vila i rumstemperatur medan brödet bakas.

17

Dela upp degen i 8 lika stora bullar.

18

Täck insidan av airfryerkorgen med bakplåtspapper (botten och sidor) för att förhindra att degen fastnar i korgen.

19

Lägg bullarna i korgen och låt dem jäsa till dubbla storleken.

20

Gör en äggstanning av det resterande ägget. Pensla på bullarna och grädda dem.

21

Välj Grandzone och bakningsfunktion, ställ in temperaturen på 170°C och tiden på 25 minuter och tryck på Start/Paus.

22

Grädda i 25 minuter eller tills de är gyllenbruna och låter ihåliga när du knackar på botten.
Ta bort folien från köttbrickan.

23

Strimpla köttet i små bitar med två gafflar och blanda den med grönsakerna och örterna i brickan.

24

Montera ihop smörgåsarna:

25

Skär de nygräddade bullarna mitt itu.

26

Bred rikligt med majonnäs på båda halvorna av brödet.

27

Lägg det strimlade nötköttet på ena halvan av brödet.

28

Lägg picklad lök över det strimlade nötköttet.

29

Lägg den andra halvan av bullen ovanpå för att göra mackan komplett.

30

Servera och njut av dina läckra biffmackor!

Ingredienser

Strimlat nötkött
 1 kg rostbiff av nöt
 2 msk senap
 1 tsk salt
 1 tsk peppar
 1 tsk paprikapulver
 1 purjolök
 1 silverlök
 1 tomat
 3 klyftor vitlök
 3 kvistar färsk timjan
Fralla, rundstycke
 500 g mjöl
 1 msk socker
 1 tsk salt
 2 ¼ tsk jäst
 2 ägg
 2 msk smält smör
 250 ml vatten
Picklad rödlök
 2 rödlök
 250 ml vatten
 250 ml vinäger (vit eller äppelcider)
 2 tsk salt
 2 msk socker
 enligt tycke och smak hela kryddor (t.ex. pepparkorn, senapsfrön, korianderfrön m.m.)
 majonnäs

Instruktioner

1

Torka köttet med hushållspapper för att avlägsna överflödig fukt.

2

Täck köttbiten med senap och se till att den är jämnt täckt.

3

Blanda salt, peppar och paprika i en liten skål. Gnid in denna blandning över hela köttbiten.

4

Lägg den hackade purjolöken, vitlöken, tomaten, den hackade vitlöken och färsk timjan på en bricka och lägg biffen ovanpå.

5

Slå in brickan tätt med aluminiumfolie.

6

Sätt in brickan i airfryerkorgen utan skiljevägg.

7

Välj funktionen Grandzone och Roast, ställ in temperaturen på 160 grader och tiden på 3 timmar och 30 minuter och tryck på Start/Paus.

8

Blanda mjöl, socker, salt och jäst i en stor skål.

9

Tillsätt ägg, smält smör och vatten och blanda tills en klibbig deg bildas.

10

Använd den knådfria tekniken med att sträcka och vika var 20 minut till en timme tills degen blir smidig och elastisk.

11

Låt degen jäsa medan biffen långsamt steks. Degen bör fördubblas i storlek.

12

Blanda vatten, vinäger, salt, socker och hela kryddor i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning tills saltet och sockret har lösts upp.

13

Lägg de tunna skivorna av rödlök i en ren behållare.

14

Häll den heta saltlaken över lökarna och se till att de är helt nedsänkta.

15

Låt de picklade lökarna svalna till rumstemperatur, täck sedan över och kyl i minst ett par timmar före servering.

16

När köttet är klart tar du ut den ur airfryern och låter den vila i rumstemperatur medan brödet bakas.

17

Dela upp degen i 8 lika stora bullar.

18

Täck insidan av airfryerkorgen med bakplåtspapper (botten och sidor) för att förhindra att degen fastnar i korgen.

19

Lägg bullarna i korgen och låt dem jäsa till dubbla storleken.

20

Gör en äggstanning av det resterande ägget. Pensla på bullarna och grädda dem.

21

Välj Grandzone och bakningsfunktion, ställ in temperaturen på 170°C och tiden på 25 minuter och tryck på Start/Paus.

22

Grädda i 25 minuter eller tills de är gyllenbruna och låter ihåliga när du knackar på botten.
Ta bort folien från köttbrickan.

23

Strimpla köttet i små bitar med två gafflar och blanda den med grönsakerna och örterna i brickan.

24

Montera ihop smörgåsarna:

25

Skär de nygräddade bullarna mitt itu.

26

Bred rikligt med majonnäs på båda halvorna av brödet.

27

Lägg det strimlade nötköttet på ena halvan av brödet.

28

Lägg picklad lök över det strimlade nötköttet.

29

Lägg den andra halvan av bullen ovanpå för att göra mackan komplett.

30

Servera och njut av dina läckra biffmackor!

Notes

Shredded Beef and Soft Buns
This entry was posted in . Bookmark the permalink.