Reibekuchen

Rating
mängd4 portioner
(Kartofelpuffer)
 4 potatis (stor)
 1 gul lök (liten)
 2 ägg
 1 tsk salt
 12 tsk peppar
 2 msk salladslök
 oljespray
1

Tvätta och skala potatisen.

2

Riv potatisen i en stor skål.

3

Lägg den rivna potatisen i en finmaskig sil eller i en ostduk.

4

Pressa mot potatisen för att avlägsna överflödig fukt och låt den rinna av ordentligt i en sil. Detta steg hjälper till att förhindra att potatisplättarna blir fuktiga.

5

Skala och hacka löken fint.

6

Lägg den hackade löken i skålen med den rivna potatisen.

7

Tillsätt ägg, salt, peppar och salladslök.

8

Blanda ingredienserna väl. Blandningen ska vara sammanhängande och jämnt blandad.

9

Förvärm airfryern till 200°C i 5 minuter.

10

Forma en handfull av potatisblandningen till platta, runda biffar. Du kan anpassa storleken efter dina önskemål.

11

Spraya fritösens korg lätt med olja för att förhindra att den fastnar.

12

Lägg potatisplättarna i ett lager i airfryerkorgen och lämna lite utrymme mellan varje puff för jämn tillagning.

13

Luftstek potatisplättarna i 200°C i ca 12 minuter, vänd dem efter halva tiden för att se till att de blir jämnt stekta på båda sidor.

14

När potatisplättarna är gyllenbruna och krispiga på utsidan och genomstekta tar du ut dem ur airfryern.

15

Servera potatisplättarna direkt med dina favorittillbehör.

Ingredienser

(Kartofelpuffer)
 4 potatis (stor)
 1 gul lök (liten)
 2 ägg
 1 tsk salt
 12 tsk peppar
 2 msk salladslök
 oljespray

Instruktioner

1

Tvätta och skala potatisen.

2

Riv potatisen i en stor skål.

3

Lägg den rivna potatisen i en finmaskig sil eller i en ostduk.

4

Pressa mot potatisen för att avlägsna överflödig fukt och låt den rinna av ordentligt i en sil. Detta steg hjälper till att förhindra att potatisplättarna blir fuktiga.

5

Skala och hacka löken fint.

6

Lägg den hackade löken i skålen med den rivna potatisen.

7

Tillsätt ägg, salt, peppar och salladslök.

8

Blanda ingredienserna väl. Blandningen ska vara sammanhängande och jämnt blandad.

9

Förvärm airfryern till 200°C i 5 minuter.

10

Forma en handfull av potatisblandningen till platta, runda biffar. Du kan anpassa storleken efter dina önskemål.

11

Spraya fritösens korg lätt med olja för att förhindra att den fastnar.

12

Lägg potatisplättarna i ett lager i airfryerkorgen och lämna lite utrymme mellan varje puff för jämn tillagning.

13

Luftstek potatisplättarna i 200°C i ca 12 minuter, vänd dem efter halva tiden för att se till att de blir jämnt stekta på båda sidor.

14

När potatisplättarna är gyllenbruna och krispiga på utsidan och genomstekta tar du ut dem ur airfryern.

15

Servera potatisplättarna direkt med dina favorittillbehör.

Notes

Reibekuchen
This entry was posted in . Bookmark the permalink.