Vegan Kebabs

Rating
mängd2 portioner
Tofu- och grönsaksspett
 400 g fast rökt tofu, tärnad
 2 paprikor
 250 ml körsbärstomater
 1 rödlök
 810 kastanjechampinjoner
 2 msk olivolja
 2 msk citronsaft
 2 klyftor vitlök
 1 tsk malen spiskummin
 1 tsk malen koriander
 1 tsk paprikapulver
 ½ tsk gurkmeja
 1 tsk salt
 50 ml färsk persilja, för garnering
Tofukebabrulle
 Spett med tillagad tofu
 250 ml kikärtshummusdressing
 1 huvud nyhackad sallad
 24 st tunnbröd eller pitabröd
1

Blanda olivolja, citronsaft, hackad vitlök, malen spiskummin, malen koriander, paprikapulver, malen gurkmeja och salt i en stor skål. Blanda väl.

2

Tillsätt tärnad tofu, paprika, körsbärstomater, rödlök och champinjoner i skålen. Rör om tills grönsakerna och tofun är jämnt täckta med marinaden. Låt grönsakerna och tofun marinera i 10 minuter.

3

Placera den marinerade tofun och grönsakerna på spetten, omväxlande efter önskemål.

4

Välj Grandzone-funktionen på Air Fryer och förvärm till 200°C i 10 minuter.

5

"Placera spetten i den förvärmda fritösen i 10 till 12 minuter, vänd efter halva tiden, eller när grönsakerna är mjuka och lätt förkolnade.
/
Välj funktionen Air Fry och tryck på Start/Paus.
/
Vänd grönsakerna halvvägs genom stekningen eller tills de är mjuka och lätt förkolnade."

6

Värm tunnbrödet eller pitabrödet i en stekpanna

7

Fördela en generös mängd kikärtshummusdressing på varje brödbit.

8

Lägg ett lager nyhackad sallad ovanpå hummusen.

9

Ta av innehållet från 1 eller 2 spett och lägg ovanpå salladen.

10

Ringla över extra kikärtshummusdressing om så önskas.

11

Rulla ihop wrappen hårt.

12

Servera wrapsen omedelbart. Servera med extra kikärtshummusdressing vid sidan om för dipp.

Ingredienser

Tofu- och grönsaksspett
 400 g fast rökt tofu, tärnad
 2 paprikor
 250 ml körsbärstomater
 1 rödlök
 810 kastanjechampinjoner
 2 msk olivolja
 2 msk citronsaft
 2 klyftor vitlök
 1 tsk malen spiskummin
 1 tsk malen koriander
 1 tsk paprikapulver
 ½ tsk gurkmeja
 1 tsk salt
 50 ml färsk persilja, för garnering
Tofukebabrulle
 Spett med tillagad tofu
 250 ml kikärtshummusdressing
 1 huvud nyhackad sallad
 24 st tunnbröd eller pitabröd

Instruktioner

1

Blanda olivolja, citronsaft, hackad vitlök, malen spiskummin, malen koriander, paprikapulver, malen gurkmeja och salt i en stor skål. Blanda väl.

2

Tillsätt tärnad tofu, paprika, körsbärstomater, rödlök och champinjoner i skålen. Rör om tills grönsakerna och tofun är jämnt täckta med marinaden. Låt grönsakerna och tofun marinera i 10 minuter.

3

Placera den marinerade tofun och grönsakerna på spetten, omväxlande efter önskemål.

4

Välj Grandzone-funktionen på Air Fryer och förvärm till 200°C i 10 minuter.

5

"Placera spetten i den förvärmda fritösen i 10 till 12 minuter, vänd efter halva tiden, eller när grönsakerna är mjuka och lätt förkolnade.
/
Välj funktionen Air Fry och tryck på Start/Paus.
/
Vänd grönsakerna halvvägs genom stekningen eller tills de är mjuka och lätt förkolnade."

6

Värm tunnbrödet eller pitabrödet i en stekpanna

7

Fördela en generös mängd kikärtshummusdressing på varje brödbit.

8

Lägg ett lager nyhackad sallad ovanpå hummusen.

9

Ta av innehållet från 1 eller 2 spett och lägg ovanpå salladen.

10

Ringla över extra kikärtshummusdressing om så önskas.

11

Rulla ihop wrappen hårt.

12

Servera wrapsen omedelbart. Servera med extra kikärtshummusdressing vid sidan om för dipp.

Notes

Vegan Kebabs
This entry was posted in . Bookmark the permalink.