Varm Caesarsallad

Varm Caesarsallad airfryer recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry
Rating
mängd2 portioner
Kyckling och sallad
 400 g kycklinglårfiléer
 4 skivor bacon
 1 romansallad
 1 msk olivolja
 salt och mald svartpeppar
Caesardressing
 0,75 dl majonnäs
 1 msk vatten
 0,50 citron (saften)
 1 vitlöksklyfta
 1 ansjovis (valfritt)
 20 g riven parmesanost, spara lite till garnering
 0,50 tsk dijonsenap
 salt och mald svartpeppar
1

Linda kycklinglårfiléerna med bacon och krydda med salt och peppar.

2

Lägg kycklinglårfiléerna i Zone 1 och tillaga på 200°C i ungefär 15 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt och har en gyllenbrun yta.

3

Dela salladshuvudena på längden i två delar. Pensla med olja, salta och peppra.

4

Lägg i salladen med snittytan uppåt i Zone 2 och rosta på 180°C i 5 minuter eller tills salladen fått lite färg.

Varm Caesarsallad airfryer recept gjort i i Cosori Dual Blaze TwinFry banner

5

Blanda majonnäs, vatten, citronjuice, pressad vitlök, ansjovis, riven parmesan, dijonsenap, salt och svartpeppar i en blender eller använd en stavmixer i en hög skål. Smaka av med mer kryddor om så önskas och ställ åt sidan.

6

Lägg upp salladen på tallrikar och skär upp kycklingen. Ringla över Caesardressingen och toppa gärna med extra riven parmesanost och nymalen svartpeppar.

Ingredienser

Kyckling och sallad
 400 g kycklinglårfiléer
 4 skivor bacon
 1 romansallad
 1 msk olivolja
 salt och mald svartpeppar
Caesardressing
 0,75 dl majonnäs
 1 msk vatten
 0,50 citron (saften)
 1 vitlöksklyfta
 1 ansjovis (valfritt)
 20 g riven parmesanost, spara lite till garnering
 0,50 tsk dijonsenap
 salt och mald svartpeppar

Instruktioner

1

Linda kycklinglårfiléerna med bacon och krydda med salt och peppar.

2

Lägg kycklinglårfiléerna i Zone 1 och tillaga på 200°C i ungefär 15 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt och har en gyllenbrun yta.

3

Dela salladshuvudena på längden i två delar. Pensla med olja, salta och peppra.

4

Lägg i salladen med snittytan uppåt i Zone 2 och rosta på 180°C i 5 minuter eller tills salladen fått lite färg.

Varm Caesarsallad airfryer recept gjort i i Cosori Dual Blaze TwinFry banner

5

Blanda majonnäs, vatten, citronjuice, pressad vitlök, ansjovis, riven parmesan, dijonsenap, salt och svartpeppar i en blender eller använd en stavmixer i en hög skål. Smaka av med mer kryddor om så önskas och ställ åt sidan.

6

Lägg upp salladen på tallrikar och skär upp kycklingen. Ringla över Caesardressingen och toppa gärna med extra riven parmesanost och nymalen svartpeppar.

Notes

Varm Caesarsallad
This entry was posted in . Bookmark the permalink.