Lägg fram köttet i rumstemperatur.
Skär broccolin i små bitar, halvera tomaterna.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, vitlök och kryddor. Blanda i osten och grönsakerna.
Häll över blandningen i en liten ugnsform och tryck ner grönsakerna.
Ställ ner formen i Zone 1 och ställ in på 150°C i 20 min eller tills broccolin blivit mjuk.
Torka av steken med hushållspapper. Pensla med smält smör och krydda på båda sidor. Använd gärna en kött-termometer för bästa resultat*.
Lägg steken i Zone 2 och ställ in den på 200°C i 6 min eller tills steken uppnått önskvärd innertemperatur. Lyft ur stekarna från korgen och låt vila i minst 5 minuter innan servering.
Medium rare: 60–65°C
Medium: 65–70°C
Medium well done: 70°C
Well done: 75°C
** För bästa resultat på köttet rekommenderas en något tjockare köttbit så att köttet hinner få en fin yta utan att bli överstekt.
Ingredienser
Instruktioner
Lägg fram köttet i rumstemperatur.
Skär broccolin i små bitar, halvera tomaterna.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, vitlök och kryddor. Blanda i osten och grönsakerna.
Häll över blandningen i en liten ugnsform och tryck ner grönsakerna.
Ställ ner formen i Zone 1 och ställ in på 150°C i 20 min eller tills broccolin blivit mjuk.
Torka av steken med hushållspapper. Pensla med smält smör och krydda på båda sidor. Använd gärna en kött-termometer för bästa resultat*.
Lägg steken i Zone 2 och ställ in den på 200°C i 6 min eller tills steken uppnått önskvärd innertemperatur. Lyft ur stekarna från korgen och låt vila i minst 5 minuter innan servering.
Medium rare: 60–65°C
Medium: 65–70°C
Medium well done: 70°C
Well done: 75°C
** För bästa resultat på köttet rekommenderas en något tjockare köttbit så att köttet hinner få en fin yta utan att bli överstekt.