Skär fläsket i ca 1 cm tjocka skivor. Salta rikligt på båda sidor.
Lägg dem i Zone 1. Köttet kommer att krympa under tillagningen men se till att lägga fettkanten överst så att den blir krispig. Sätt igång på 200°C i 15 minuter. Vänd och tillaga i 15 minuter till. Fläsket är färdigt när det har fått ordentligt med färg och fettet är krispigt.
Tvätta potatisarna och dela dem på hälften. Lägg i en bunke med olja och kryddor. Blanda ordentligt. Lägg dem i Zone 2 och ställ in 180°C i 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
Gör såsen under tiden genom att värma upp grädden i en kastrull på medelhög värme. Låt puttra tills den blivit krämig. Tillsätt persilja och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Servera fläsket medden rostade potatisen och persiljesåsen.
Ingredienser
Instruktioner
Skär fläsket i ca 1 cm tjocka skivor. Salta rikligt på båda sidor.
Lägg dem i Zone 1. Köttet kommer att krympa under tillagningen men se till att lägga fettkanten överst så att den blir krispig. Sätt igång på 200°C i 15 minuter. Vänd och tillaga i 15 minuter till. Fläsket är färdigt när det har fått ordentligt med färg och fettet är krispigt.
Tvätta potatisarna och dela dem på hälften. Lägg i en bunke med olja och kryddor. Blanda ordentligt. Lägg dem i Zone 2 och ställ in 180°C i 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
Gör såsen under tiden genom att värma upp grädden i en kastrull på medelhög värme. Låt puttra tills den blivit krämig. Tillsätt persilja och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Servera fläsket medden rostade potatisen och persiljesåsen.