Potatisgratäng med lök och rosmarin

Potatisgratäng med lök och rosmarin airfryer recept laget i Cosori Dual Blaze TwinFry
Rating
mängd4 portioner
Ingredienser
 700 g potatis, skalad och tunt skivad
 1 liten lök, skalad och tunt skivad
 2,50 dl grädde
 2 vitlöksklyftor, krossade
 2 tsk rosmarin eller timjan
 1 tsk salt
 1 tsk nymalen svartpeppar
 150 g lagrad ost efter eget val
1

Använd en mandolin, matberedare eller vass kniv för att skiva potatisen och löken väldigt tunt.

2

I en stor skål, vispa ihop grädde, vitlök och kryddor tills det är väl blandat.

3

Blanda potatis och lök med gräddblandningen och häll den i en ca. 20 x 25 cm form som passar i luftfrityrarens Grandezone.

4

Tryck ner potatisen väl. Lägg formen i korgen och ställ in på 160°C i 30 minuter eller tills potatisen nästan är mjuk. Det går snabbare om du använder en större form.

5

Strö över den rivna osten och grädda i 160°C i ytterligare 10 minuter eller tills osten är gyllenbrun och potatisen helt mjuk.

6

Låt gratängen svalna något av tidigare servering.

Ingredienser

Ingredienser
 700 g potatis, skalad och tunt skivad
 1 liten lök, skalad och tunt skivad
 2,50 dl grädde
 2 vitlöksklyftor, krossade
 2 tsk rosmarin eller timjan
 1 tsk salt
 1 tsk nymalen svartpeppar
 150 g lagrad ost efter eget val

Instruktioner

1

Använd en mandolin, matberedare eller vass kniv för att skiva potatisen och löken väldigt tunt.

2

I en stor skål, vispa ihop grädde, vitlök och kryddor tills det är väl blandat.

3

Blanda potatis och lök med gräddblandningen och häll den i en ca. 20 x 25 cm form som passar i luftfrityrarens Grandezone.

4

Tryck ner potatisen väl. Lägg formen i korgen och ställ in på 160°C i 30 minuter eller tills potatisen nästan är mjuk. Det går snabbare om du använder en större form.

5

Strö över den rivna osten och grädda i 160°C i ytterligare 10 minuter eller tills osten är gyllenbrun och potatisen helt mjuk.

6

Låt gratängen svalna något av tidigare servering.

Notes

Potatisgratäng med lök och rosmarin
This entry was posted in . Bookmark the permalink.