Bränd spansk cheesecake (Basque cheesecake)

Bränd spansk cheesecake (Basque cheesecake) airfryer recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry
Rating
mängd12 portioner
Ingredienser
 600 g färskost
 3 dl vispgrädde
 1,50 dl socker (eller exempelvis erytritol för sockerfritt alternativ)
 4 ägg
 2 msk vetemjöl (kan uteslutas för glutenfritt alternativ)
 1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1

Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp i en stor bunke till en slät smet.

2

Ta fram en springform som får plats i Grandzone-korgen. Klä den med bakplåtspapper genom att knöla ihop bakplåtspappret till en boll som du sedan vecklar ut och trycker ner i formen.

3

Häll smeten i formen och klipp av bakplåtspappret som sticker upp ovanför formen. Detta är viktigt då pappret inte får komma i kontakt med det övre värmeelementet i airfryern då det riskerar att börja brinna.

4

Ställ ner formen försiktigt i Grandzone och ställ in på 190°C i ca 30–50 min. Tiden varierar beroende på storleken på din form. Cheesecaken är klar när den “dallrar” lika mycket över hela cheesecaken när du skakar lite på den samt att den har fått sin karaktäristiska brända färg på toppen. Har du en termometer kan du mäta temperaturen i mitten av cheesecaken. Den ska uppnå 68°C.

Bränd spansk cheesecake (Basque cheesecake) airfryer recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry airfryer recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

5

Låt svalna i kylskåpet i minst 2 timmar innan servering.

Bränd spansk cheesecake (Basque cheesecake) airfryer recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry cheesecake

Ingredienser

Ingredienser
 600 g färskost
 3 dl vispgrädde
 1,50 dl socker (eller exempelvis erytritol för sockerfritt alternativ)
 4 ägg
 2 msk vetemjöl (kan uteslutas för glutenfritt alternativ)
 1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt

Instruktioner

1

Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp i en stor bunke till en slät smet.

2

Ta fram en springform som får plats i Grandzone-korgen. Klä den med bakplåtspapper genom att knöla ihop bakplåtspappret till en boll som du sedan vecklar ut och trycker ner i formen.

3

Häll smeten i formen och klipp av bakplåtspappret som sticker upp ovanför formen. Detta är viktigt då pappret inte får komma i kontakt med det övre värmeelementet i airfryern då det riskerar att börja brinna.

4

Ställ ner formen försiktigt i Grandzone och ställ in på 190°C i ca 30–50 min. Tiden varierar beroende på storleken på din form. Cheesecaken är klar när den “dallrar” lika mycket över hela cheesecaken när du skakar lite på den samt att den har fått sin karaktäristiska brända färg på toppen. Har du en termometer kan du mäta temperaturen i mitten av cheesecaken. Den ska uppnå 68°C.

Bränd spansk cheesecake (Basque cheesecake) airfryer recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry airfryer recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

5

Låt svalna i kylskåpet i minst 2 timmar innan servering.

Bränd spansk cheesecake (Basque cheesecake) airfryer recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry cheesecake

Notes

Bränd spansk cheesecake (Basque cheesecake)
This entry was posted in . Bookmark the permalink.